Menu

project UBA

Щедрий вівторок у бібліотеках

Друзі, ви ‒ неймовірні!

«Щедрий вівторок» об’єднав усю країну навколо добрих справ. Усі бажаючі могли підтримати ініціативу, долучитись волонтерською чи фінансовою підтримкою та розповісти про свої добрі справи у соціальних мережах. А Всеукраїнська акціядарування книг #ЩВБібліотеки, зініційована ВГО Українська бібліотечна асоціація, об’єднала бібліотеки зі всієї України в різних її куточках – Горохів та Мелітополь, Рогатин та Ніжин, Суми та Стрий, Хмельницький та Харків, Львів та Київ (повний перелік тут). До різних бібліотек ‒ публічних, шкільних, університетських, наукових ‒ за попередніми підрахунками було подаровано більше 4-х тисяч нових книг! 

Щиро радіємо і щиро дякуємо!

До участі долучились школярі, студенти, письменники, видавництва, представники органів місцевого самоврядування і багато небайдужих громадян ‒ тих, хто розуміє цінність друкованого слова. Приємно бачити, що люди все частіше дарують бібліотекам сучасні книги українською мовою. З такою активністю віримо в наше прекрасне майбутнє!

З 13 по 19 грудня 2021 р. проходитиме Національний тиждень читання і чудово, що ця доброчинна акція дарування книг відбулась напередодні!

Більше книг у бібліотеках ‒ більше читання!